Gyakran ismételt kérdések, kosaras autó bérlés előtt

 

Mennyivel idővel előre kell megrendelni a kosaras autót?

Ez talán a legtöbbet feltett kérdés. Akár egy hónapra előre is megrendelheti vagy csak egy nappal a munkavégzés előtt de mivel gépparkunk véges így a beérkezett rendelések sorrendjében tudjuk teljesíteni a megrendeléseket.


Mikor kell megrendelnem a kosaras emelőt?

Ha már biztos a munka kezdésének időpontjában.


Hogyan rendeljem meg a kosaras emelőt?

Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén. Kollégáink késségel állnak rendelkezésére és megadnak minden információt mely szükséges lehet kosaras emelöink megrendeléséhez.


Ha munka közben lerobban a kosaras emelő?

Kosaras emelő esetén küldünk másik kosaras gépet, ha az adott típusból nem áll bent a telephelyen akkor nagyobb kategóriából a meghibásodott kosaras autó óradíjában állunk ki. Önjáró emelő esetében a helyszínen megjavítjuk, s ha ez végképp nem megoldható akkor küldünk másikat akár külső partner cégünktől.


Ki kezelheti a kosaras emelőt?

Csak arra kiképzett, vizsgázott személy kezelheti! A kosaras emelőinkhez tapasztalt képzet személyzetet biztosítunk. Az önjáró gépeket kezelő nélkül adjuk bérbe, a kezelőről a megrendelőnek kell biztosítani. Külön kérésre külön díjjazás ellenében tudunk biztosítani gépkezelőt.


Kosaras emelő bérlés előtti teendők:

Fontos tudnivaló, hogy kosaras emelő csúcs magassága van megadva Pl.: a 20 méteres gép oldalra nem tud 20 métert kinyúlni. A gyártó mindig a csúcs munka magasságot adja meg ami nem azonos a kosár aljának magasságával, és ez a magasság mindig a kosaras emelő fölött van, oldalkinyúlásnál ezt figyelembe kell venni.

Ezenfelül fontos a súly figyelembe vétele, mert a modern kosaras emelők paraméterei az adott súly függvényében változnak. Ami főleg az oldal kinyúlásnál mutatkozik meg. Például a Nissan Alu/20 kosaras emelő maga felett tudja 18,5 méterre kitolni a kosarát, kezelővel éri el a 20 méteres munka magasságot,de itt már nem tud oldalra úgy kinyúlni,hogy tartsa ezt a magasságot.

Ezért abban az esetben amikor fontos, hogy oldal benyúlással közelítsünk meg egy munkaterületet ezt figyelembe kell venni.


Mire figyeljen a kosaras emelővel végzett munka közben?

Az általános egyéni védőeszközökön felül fontos az adott munkára vonatkozó védőeszközök használata. Például favágásnál vagy villanyszerelésnél más jellegű védőfelszerelés szükséges.

Ezenfelül a magasban is határozottan dolgozni bíró embernek ajánlott, mivel a kosár alapterülete behatárolja mozgásterületünket amit meg kell osztani munkatársunkkal, szerszámokkal. Átgondolatlan, hirtelen mozgásra nincs lehetőségünk és balesetveszélyes is.

 


 

Kérdések a kosaras emelő kölcsönzéssel kapcsolatban

A kosaras emelő kölcsönzése takarékos, praktikus, egyszerű, kényelmes megoldás, ez tény. A jármű kiválasztásával kapcsolatban, azonban felmerülhet néhány kérdés, melyeket jó, ha előre megválaszolunk, ezzel is felgyorsítva, megkönnyítve a bérlés folyamatát. A kosaras emelő esetén lényeges számunkra a kitalpalás? A kitalpalás nagy terhet vesz le, magáról az eszközről, miközben maximális stabilitást nyújt. Azért is roppant előnyös a használata, mert ezáltal maga a szerkezet lényegesen könnyebb súlyú is lehet, hiszen nem magának, a gépjármű testnek kell megtartania a felemelni kívánt tömeget, ráadásul a tartás biztosítása is fixen megoldott. Milyen terepre szánjuk a kosaras emelőt? Amennyiben kint a természetben kívánunk munkát végezni, akkor nem annyira fontos, hogy milyen talpakon halad a praktikus berendezés. Ez a föld, vagy beton utak esetén tulajdonképpen elhanyagolható jellemző, bár a süppedősebb, mocsarasabb részek igényelhetnek speciális gondolkodást, a haladás szempontjából. Ám még nagyobb fejtörést okozhat az a helyzet, ha munkánkat egy parkettás, műanyag padlós beltérben kell kifogástalanul elvégeznünk. Ebben az esetben a gumilánctalpas innováció az, ami leginkább szolgálja a kármentes munkavégzésünket. A lánctalpnak köszönhetően a gép fajlagos terhelése a talajra nézve töredékére csökken, így nem tesz kárt a különböző burkolatokban. Kiegészítve a fenti sorokat, védettebb környezetben is lényeges lehet, ez a fajta odafigyelés, hiszen például a füvesített, gyepszőnyeggel rendelkező telkeken is elvárás a védelem biztosítása. A kosaras emelő kölcsönzés során felmerülő témák közül prioritást élvezhet a fogyasztás minősége, és milyensége is. A meghajtás ugyanis lehet robbanó motoros, esetleg vegyes üzemű. Utóbbi esetében hálózatról, akár hosszabbítóval is, csendesen, káros anyag kibocsájtástól mentesen működtethető a gép, persze a gyors, kényelmes haladás érdekében bármikor berobbantható a benzines motor is. Végül, de nem utolsó sorban zárt terek esetén előnyt jelenthetnek a mobilizálható elemek, azaz leszerelhető alkatrészek, hiszen nélkülük lényegesen kisebb alapterületűvé válik az autó, ami így szűkebb, keskenyebb helyekre is képes akadálytalanul bejárni.