Kosaras autó kölcsönzés – 20 méter alatt


 

NISSAN ALU-16 KOSARAS EMELŐ

  • kosaras emelő 16,1 méteres munkamagassággal

 

Kosaras autó kölcsönzés, a komfort jegyében

A kosaras autó kölcsönzés lehetőségét kár lenne kihagynunk, ha épp ilyen járművet keresünk, ideiglenes munkálatainkhoz. A takarékos megoldás lehetővé teszi a számunkra, hogy nagy mennyiségű ráfordított időt, beleölt energiát, és kigazdálkodott pénzt spóroljunk meg magunknak. A bérlés ráadásul kényelmes, egyszerű, komfortos szolgáltatás, amit minden ízében megéri kihasználnunk. Persze az lényeges kérdés, hogy pontosan milyen típusú járműre van szükségünk. A kiválasztás macerás folyamatnak tűnhet, első ránézésre ám valójában csak néhány adatra van szükségünk, és azok tudatában a konkrét típus megjelölése már nem okozhat problémát.

A kosaras autó kölcsönzés során felmerülő kérdések egyike, hogy milyen célra kívánjuk használni az eszközt. Hány embert szeretnénk a levegőbe emelni, vagy ha kivételesen tárgyak magasba szállítása a vágyunk, akkor milyen tömegről beszélünk? A súly témaköre elengedhetetlenül tisztázásra szorul, hiszen ennek a precíz paraméterezésén rengeteg múlhat. Minden autó esetében szabályok határozzák meg a maximálisan elbírt tömeg nagyságát, tehát tudjuk mihez tartani magunkat, de nyilván a határok feszegetése sem lehet a célunk. A másik lényeges tényező, hogy milyen magasságba szeretnénk feljuttatni az emelőt. Ugyanis az adott terep megannyi, rejtett akadályt is az utunkba sodorhat, melyekre érdemes felkészülnünk, mondjuk egy kiadós helyszíni szemlével.

Mikre kell odafigyelnünk?

Egyrészt nem mellékes, hogy az autó hol, és hogyan tud le/beparkolni. Járda, esetleg parkoló áll a rendelkezésünkre, vagy semmilyen ideális módja nincs a beállásnak? Akkor engedélyekben is gondolkodhatunk pl. behajtási, de nyilván ezek már speciális helyzetek, melyek egyedi elbírálást, és szervezést igényelnek. Ha a parkolás területén minden passzol, akkor a kosaras autó kölcsönzés előtt még egy dolgot nézzünk meg alaposan. A levegőben található terepviszonyokat. Furcsának tűnhet ez így, első olvasatra, de az oldaltávolság szempontjából kiemelkedő fontosságú, hogy a magasban vannak-e zavaró tényezők például légvezetékek, erkélyek, belógó objektumok stb.